TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
ANKARA ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE ODA VE MESLEK ALANLARIMIZI TANITAN ÜÇ GÜNLÜK BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, gelecekte birer meslektaş ve üyemiz olacak jeoloji bölümlerinin son sınıf öğrencilerine, odamızı ve mesleğimizin uygulama alanlarını tanıtmak görevlerimiz arasındadır. Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergun GÖKTEN ile yaptığımız yazışma ve görüşmeler sonucu bir eğitim programı hazırlanarak etkinliğe başlanmıştır.

Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, gelecekte birer meslektaş ve üyemiz olacak jeoloji bölümlerinin son sınıf öğrencilerine, odamızı ve mesleğimizin uygulama alanlarını tanıtmak görevlerimiz arasındadır. Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergun GÖKTEN ile yaptığımız yazışma ve görüşmeler sonucu bir eğitim programı hazırlanarak etkinliğe başlanmıştır. Üç güne yayılan etkinlik programı kapsamında 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü Oda Başkanımız Dündar ÇAĞLAN tarafından "TMMOB-JMO; tarihçesi, görev, yetki ve sorumlulukları" konulu sunum yapılmıştır. Ardından BTK üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Erdal SARAÇOĞLU, "Çevre Bilinci; dünyada ve ülkemizdeki gelişimi, çevre mevzuatı ve çevresel etki değerlendirmesi kapsamında jeolojinin yeri ve önemi, kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çevre ve jeoloji mühendisliği" hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. İlgi çeken ve geniş bir katılımın gözlendiği 1. gün etkinlikleri sonunda bölüm başkanımız bir konuşma yaparak, oda üyeliğinin mesleğe aidiyeti gösterdiğini belirterek, bu faaliyetlere önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi gerektiğini söylemiştir. 2. gün katılım, Şili‘deki bir maden ocağında göçük altında kalan 33 madencinin kurtarılmasını anlatan mühendisin sunumunun izlenmesinden sonra, "Dünyada ve ülkemizde madencilik; jeoloji mühendisliğinin madencilik alanındaki ve son maden Kanunu kapsamındaki işlevi, hak, yetki, görev ve sorumlulukları" konulu sunumumuz gerçekleştirilmiştir. Maden Komisyonu Başkanı Selahattin YILDIRIM tarafından yapılan sunum sonrası hocamız Prof. Dr. Taner ÜNLÜ konu hakkında değerlendirmelerde bulunmuş ve madenciliğin ve jeolojinin önemine değinmiştir. Prof. Dr. Şükrü Koç da madencilik tarihimizi çok iyi bilmediğimizi, bunu iyi araştırmak gerektiği konusunda açıklamalar yapmıştır. Etkinliğimizin son gününde ise yine Jeotermal ve Doğal Mineralli Sular Komisyonu üyemiz Dr. Ali KOÇAK, "Dünyada ve ülkemizde jeotermal kaynaklar ve önemi, Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu kapsamında jeoloji mühendisinin kamu ve özel sektördeki yeri ve işlevi" konularında öğrencileri bilgilendirmiş, ardından BTK üyesi ve Hidrojeoloji Komisyonu Başkanı Dr. Ali Burak YENER, "Hidrojeolojik etütler, Yer altı sularının aranıp, bulunması kullanıma alınması ve yasal düzenlemelerde jeoloji mühendisinin yeri, kamu kurumları ve özel sektördeki çalışma alanları ve görevleri" hakkında sunum yapmış, son olarak da BTK üyesi ve Jeoteknik Komisyonu Başkanı Dr. Ayhan KOÇBAY, "Kent planlamasında ve yapılarda jeoteknik çalışmalar, bu kapsamda kamu ve özel kuruluşlarda jeoloji mühendisinin görevi ve yeri" konulu sunumu yapmıştır. Sunum sonunda Oda Başkanımız Oda-Üniversite-öğrenci ilişkilerini geliştirip bağları güçlendiren bu çalışmaların ve işbirliğinin artarak devam etmesini dilemiş, Bölüm Başkanımızın teşekkür konuşması ile üç günlük etkinlik tamamlanmıştır. Bu toplantılara ayrıca Oda Yönetim Kurulumuzdan Necdet ARDA ve Denetleme Kurulundan da Feyyaz KAPKAÇ katılmışlardır.

Yarın üyesi olacakları odalarını ve meslek alanlarını bugünden tanıyarak, faaliyetlerimize katılımı sağlayan, oda öğrenci bağını güçlendiren bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan A.Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergun GÖKTEN‘e, sunumları yapan BTK Üyesi/Çalışma Komisyonu başkanlarımız Dr. Ayhan KOÇBAY, Dr. Ali Burak YENER, Dr. Ali KOÇAK, Erdal SARAÇOĞLU  ve Selahattin YILDIRIM‘a teşekkür ederiz.

 

 

Okunma Sayısı: 3042
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası