TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
BALIKESİR-SINDIRGI’DA MEYDANA GELEN DEPREM NEDENİYLE BAŞSAĞLI VE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ
AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 10.08.2025 10.08.2025 günü, Türkiye saati ile 19:53`te merkez üssü Sındırgı (Balıkesir) olan MW 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

http://www.jmo.org.tr/resimler/bizden/39293_09_19_45.jpg

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 10.08.2025 10.08.2025 günü, Türkiye saati ile 19:53`te merkez üssü Sındırgı (Balıkesir) olan MW 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 11.00 km derininde meydana gelen bu deprem, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı Alacaatlı köyünde meydana geldiği ifade edilerek, ana şoktan sonra büyüklükleri 4.6’ya varan çok sayıda artçı depremin meydana geldiği bildirilmiştir.

Yaşanan bu deprem, Balıkesir ili başta olmak üzere çok sayıda kentimizde hissedildiği, depremde Sındırgı’da çöken binanın enkazı altında kalan bazı vatandaşlarımızın kurtarıldığı, bir vatandaşımızın da yaşamını yitirdiği açıklanmıştır. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak yaşamını yitiren vatandaşımıza Allahtan rahmet, yaralanan vatandaşlarımız ile depremden etkilenenlere ise geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak ülkenin deprem gerçeğini kamuoyuyla paylaşmak, yetkili kişi ve kurumları uyarmak amacıyla “Fay Üzerine Yaşayan Kentlerimiz: Balıkesir Raporu`muz” 18.01.2021 tarih ve 227/503 sayılı yazımız ile başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere  ilgili tüm kişi ve kurumlarımızla paylaşmıştır. Söz konusu rapordan da görüleceği üzere, Balıkesir’de Gönen, Manyas, Edremit ilçe merkezleri ile 28 Mahallesinin doğrudan aktif fay zonları üstüne oturduğu, geçmişte bölgede büyük can kayıplarına neden olan depremlerin yaşandığı belirtilerek gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılarımız yapılmıştır.

Balıkesir-Sındırgı’da 10.08.2025 tarihinde meydana gelen 6.1 büyülüğündeki deprem, Simav Fay Zonu üzerine oturan Sındırgı İlçesine bağlı Alacaatlı Mahallesinde meydan gelmiş olmuş, ülkemizde aktif fay zonları üzerine oturan yerleşim birimleri başta olmak üzere deprem zararlarının azaltılması konusunda gerekli yasal ve altyapı çalışmaları acilen tamamlanmalıdır.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bölgede meydana gelen deprem takip edilmekte olup, gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Saygılarımızla,

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 519
Fotoğraf Galerisi
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası