TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ VE JEOTEKNİK SEMPOZYUMU - MÜHJEO`2017 DÜZENLENDİ.
Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik (MÜHJEO’2017) Sempozyumunun ikincisi Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin ana destekçiliğinde Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi Mithat Özsan Amfisinde yapıldı.

12 - 14 Ekim 2017 tarihleri arasında Çukurova ve Mersin Üniversiteleri’nin Jeoloji Mühendisliği Bölümleri ile Mühendislik Jeolojisi Derneği`nin ortaklaşa katkıları ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin ana destekçiliğinde gerçekleştirilen Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik (MÜHJEO’2017) Sempozyumunun ikincisi Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi Mithat Özsan Amfisinde yapıldı.

1 Çağrılı, 46 Teknik Bildirinin sunulduğu ve; bilim insanları, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Adana Milletvekilleri, ilgili sektör bileşenleri ile bölüm öğrencilerinin katıldığı sempozyumda eş Başkanlardan Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ açılış konuşmasında Jeoloji biliminin önemine dikkat çekti. 

Sempozyumun diğer eş başkanı Mühendislik Jeolojisi Derneği’nden Prof. Dr. Reşat ULUSAY ise Mühendislik yapılarında, yerleşimlerinde, planlama ve tasarım aşamalarında, mühendislik jeolojisi-hidrojeoloji ve jeoteknikle ilgili faktörlerin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Mühendislik Jeolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Remzi KARAGÜZEL dernek hakkında bilgiler verdi.

Sempozyumun ana destekçisi Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet TATAR da; Çukurova ve Mersin Üniversiteleri ile Mühendislik Jeolojisi Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma Üniversitelerle birlikte ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Oda olarak meslek gelişimini sağlamak ve hak ettiği yere gelmesi için yaptıkları çalışmaların yanında  bu sempozyum gibi  bilimsel aktitivitelere  her zaman katkı koyduklarını aktaran Tatar, “Üniversiteler meslek odalarının bilgi kaynaklarıdır" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin ALAN ise insanlığın ilk döneminden başlayarak Jeolojinin insan hayatında önem arzettiğini anımsattı. Alan, Jeoloji biliminin doğru kullanılmasıyla doğal olayların afete dönüşmesinin önleneceğini hatırlattı.

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut BAŞIBÜYÜK ile Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İbrahim Halil ELEKÇİOĞLU birer konuşma yaparak sempozyumun başarılı geçmesini temenni ettiler.

Son olarak Çağrılı Konuşmacı Prof. Dr. Mahir VARDAR "Yerbilimlerinden Jeotekniğe Giden Yolda Mühendislik Jeolojisinin Yeri ve İşlevleri" konulu açılış bildirisini sunmuştur.

 

 

 

Okunma Sayısı: 3134
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası