TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
31 OCAK 2009 TARİHİNDE ŞUBEMİZDE NASIL BİR KENT? NASIL BİR YEREL YÖNETİM? KONULU ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

BASINDA ÇIKAN YAZIMIZ

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi üyeleriyle birlikte "Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Yerel Yönetim?" konulu toplantı gerçekleştirdi. 604 meslektaş üyesi ve 410 öğrenci üyesi ile 10 ilde yaklaşık 4,5 milyon nüfusa hizmet veren Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, Trabzon‘un nasıl bir kent olması ve nasıl bir yerel yönetim anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini masaya yatırarak hiçbir parti ayrımı gözetmeden aday olanlara mesaj verdi.

ADAYLARA ÖNERİLER

Trabzon‘un yönetimine talip olan başkan ve ekibinin ilk aşamada, sorunların çözümünde katkı sağlayabilecek donanım ve deneyime sahip olması gerektiğini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Peker, "ikinci aşamada ise oluşturulacak olan çalışma sisteminin verimliliği gelmektedir. Şehrimizin yönetiminde görev almak isteyen Belediye başkan ve belediye encümen üyelerinin iyi şeyler yapmak niyetiyle hareket ettikleri bir gerçektir. Ancak burada yapılması gereken en donanımlı, en deneyimli ve en verimli ekibi kurabilmektir. Böyle bir ekip kurulmaması halinde şehrimizin zaman ve kaynak kaybedeceği doğal bir sonuçtur" dedi.

Oda Başkanı Peker sözlerine şöyle devam etti, "İlk iki aşamanın doğru geçilmesinin ardından üçüncü aşamada çok kapsamlı istişare ortamının oluşturulması halinde, gelişmiş metropollerin başarılarını aynı sürelerde ilimizde de görmek mümkün olacaktır. Aksi halde, şehrimiz zaman ve kaynak kaybetmiş olacaktır. İstişare ve ortak akıl oluşturulmadan kısa sürede hayata geçirilmeye çalışılan çözümler, yıllar sonra yık-yap gibi zaman ve para kaybı ile sonuçlanan bedelleri halkımıza ödetmektedir" diye konuştu.

SULUHAN ÖRNEĞİ

Başkan Peker; "Örneğin geçmiş zaman içerisinde inşa edilmiş olan Trabzon‘un en güzide yerinde Atatürk alanı Meydan‘daki Suluhan İş Merkezi‘ni düşünelim. Bunu çizen mimar kötü bir proje mi yapayım? dedi veya müteahhit Trabzon‘a kötü bir bina yapayım mı? dedi yada buna yapım izni veren belediye başkan ve meclis üyeleri Trabzon‘u sevmiyorlar mıydı? Tabii ki hayır! Ama gelin görün ki kullanılabilirliği olmayan, estetikten tamamen uzak ve şehrimizin en önemli yerinde bu ucube görüntü ile yaşamak zorundayız. Neden buna mahkûm oldu Trabzonlu? Çünkü proje hazırlanırken istişare yapılmadı ve ortak akıl işletilmedi" dedi.

ÇÖZÜM ŞURALARI ŞARTTIR

Adayların, özellikle her kesimin fikrini alması gerektiğini belirten Oda Başkanı Peker, "Şehrimizde yapılması düşünülen hizmetlerin yapım aşamasına daha girmeden Meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, toplum kanaat önderleri, halk konseyleri gibi unsurlar ile küçük çözüm şuraları hayata geçirilmelidir. Bu şuralar ile istişare çok geniş tutulup maksimum tartışma-minimum hata ile sonuca gidileceği unutulmamalıdır." dedi

JMO HAZIR

Oda Başkanı Peker, "Biz Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak gerek mesleki gerekse sosyal alanlarda uzun süredir yapmış olduğumuz kapsamlı çalışmalarımızı bu şekilde oluşturulacak istişare ortamı olan çözüm şuralarına sunmayı topluma karşı sorumluluğumuzun gereği olarak kabul etmekteyiz" diye konuştu. 31.01.2009

Okunma Sayısı: 3136
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası