TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
9 HAZİRAN 2008 ‘DE OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜM MEZUNLARINA ; MESLEĞE HOŞ GELDİN, MESLEKTE 25-30 YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZE EMEK ÖDÜLLERİ VE ÜYELER ARASINDA DAYANIŞMAYI SAĞLAMAK AMACIYLA KOKTEYL VERİLDİ.

Kokteyl Osmangazi Üniversitesi Akademi Kulüpte yapıldı. Kokteyle Üniversite Rektörü Prof Dr. Sayın Fazıl TEKİN, Rektör yardımcıları, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Mühendislik Bölümlerinin Bölüm Başkanları, Jeoloji Mühendisliği Bölümünün Öğretim Üyeleri ile Meslek Odalarının Başkan ve Temsilcileri, Odamız üyeleri katılmıştır.

Kokteylin açılış konuşmasının Şube Başkanı  Hüseyin GÜL yapmıştır.   

                                                  

                 

Şube Başkanının konuşması ;

 

Sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcıları, Sayın Dekan, Sayın Dekan Yardımcıları, Sayın Bölüm Başkanları, Sayın Öğretim Üyeleri, Sayın Oda Başkanları, Odamızın sayın üyeleri , sevgili gençMeslektaşlarım, saygı değer basın, kokteylimize hoş geldiniz.

Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde, 2007-2008 eğitim - öğretim yılında mezun olan genç meslektaşlarımızı kutluyor, ve mesleğe hoş geldiniz diyoruz.

Osmangazi Üniversitesi; çağdaş, dinamik, hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitedir.  Üniversitenin Jeoloji Mühendisliği Bölümü 10 yıl önce lisans eğitimine başlamış yeni bir  bölümdür. Bölümün kurulması ile beraber Odamız ile Üniversite köprüsü kurulmuş, "JeoGenç" olarak adlandırdığımız öğrenci üyelik yöntemi ile ilişkilerimiz daha da güçlendirilmiştir. Oda olarak JeoGenç üye sayısını arttırmayı   ve daha etkin kılmayı amaçlamaktayız.

Sevgili genç meslektaşlarım, Jeoloji Mühendisliği çok geniş yelpazeye sahip bir  mühendislik dalıdır. Bu yelpazenin içinde maden, yer altı ve yerüstü suları, petrol, jeotermal vb. doğal kaynakların aranması bulunması, üretimi, kalitesinin arttırılması,  mühendislik yapılarının yer ve güzergah seçimleri, jeolojik ve jeoteknik etütler, yerleşim alanlarının seçimi vb çalışma alanları vardır. Bu kadar geniş bir çalışma alanına sahip bir meslek dalı, şüphesiz çok yönlü ve kapsamlı bir eğitimi gerektirmektedir. Bu boyuttaki bir  eğitim ancak, yeterli sayıda öğretim üyesi, yeterli donanımda laboratuar ve altyapı olanakları ile çağa uygun bir eğitim programı ile mümkündür.

Günümüz Türkiyesinde insan gücü planlaması, gerekli altyapı ve öğretim kadrosu göz önüne alınmadan, politik ve ticari tercihler sonucu çok sayıda yeni üniversite açılmıştır. Bu üniversitelerde jeoloji mühendisliği dahil birçok mühendislik bölümü de açılmıştır. Bunun sonucu olarak da her yıl istihdam fazlası mühendis mezun olmakta ve işsiz mühendis sayısı hızla artmaktadır.

 Ülkemizde 2007 yılında kurulan 17 üniversite ile birlikte hali hazırda 85 ‘i devlet üniversitesi, 31 tanesi de vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 116 üniversite bulunmaktadır. İlave olarak 9 üniversitenin daha kurulması konusunda YÖK olumlu görüş bildirmektedir. Böylece üniversite sayısı 125 olacaktır. Arz - talep dengesi düşünülmeden açılan ve altyapısı olmayan üniversiteler adeta genç nüfusun 4-5 sene oyalandığı asparagas üniversiteler niteliğine dönüşmüştür.

Sevgili genç meslektaşlarım, JeoGenç üyeliği ile başlayan Oda- Öğrenci  ilişkisi, mezun olmanız ile birlikte Oda-Üye ilişkisi sürecine girmiştir. Her yıl İstihdam fazlası jeoloji mühendisinin mezun olduğu ülkemizde Jeoloji Mühendisleri Odasına   her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacaksınız. Mesleğin çıkarlarının korunması, iş bulma, iş kurma, meslek İçi eğitim, tamamlayıcı eğitim süreci ile Odamızın sağlamış olduğu diğer imkanlardan yararlanmak ve Odamıza güç katmanız  için hepinizi Jeoloji Mühendisleri Odasına üye olmaya ve bu çatı altında örgütlenmeye davet ediyorum.

Anayasal bir kuruluş olan TMMOB‘in bir bileşeni olan Jeoloji Mühendisleri Odası, Kamu yararını gözeten bir meslek odası olup, aynı zamanda Jeoloji Mühendislerinin ve Jeoloji Yüksek Mühendislerinin tek meslek örgütüdür.

Bu gün bu kokteylde genç mezunlarımıza hoş geldin derken,  aynı zamanda bu mesleğe 25 yıl ve 30 yıl emek vermiş üyelerimize de emek ödüllerini vermek istiyoruz. Mesleğe yıllarca emek vermiş üyelerimize, verdikleri emek ve öz verili katkıları için teşekkür eder. Kendilerine sağlıklı, uzun bir yaşam ve bundan sonra da mesleğe katkılarının devamını dileriz.  

Yıllarca emek vermiş üyelerimizin varlığı ve siz genç üyelerimizin  katılımı ile daha nitelikli, üretken, katılımcı, toplumcu, eşitlikçi, dayanışmacı, ezilenlerden yana bir Jeoloji Mühendisleri Odası olma yolunda bir adım daha atmış olacağız. Hepinize teşekkür ediyor ve başarı dolu bir yaşam diliyorum.

                                                                                                          09/06/2008                      

                                                                                                        Hüseyin GÜL

                                                                                                         Şube Başkanı

                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                    

 

  Şube Başkanının konuşmasından sonra Üniversite Rektörü  sayın Prof Dr. Fazıl TEKİN konuşmuştur. Odamızın düzenlediği kokteyle katılmaktan onur duyduğunu ifade etmiş, Üniversite hakkında bilgi vermiş ve  Genç Mühendislere başarı dolu bir yaşam dilemiştir.

 

Üniversite Rektörünün konuşmasından sonra Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof Dr. Erhan ALTUNEL konuşma yapmıştır. Sayın ALTUNEL Bölüm hakkında bilgi vermiş ve Genç Mühendislere yaşamda başarı dilemiştir.   

 

                                                        

      

        

 Bölüm başkanın konuşmasından sonra Eski Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. DR. Sayın Kadir SARIİZ konuşmuştur. Jeoloji mühendisleri Odası Eskişehir Şubesine teşekkür etmiş ve Genç Mühendislere başarılı bir iş ve yaşam dilemiştir.

 

                                                          

                

Konuşmaların ardından Yeni Mezun Genç Meslektaşlarımız, Mühendislik yemini etmiştir. Mühendislik yemininden sonra Bölüm1,2 ve 3 üncüsüne ödülleri verilmiştir.

Ödüllerin ardından Genç mühendisleri Oda rozeti takılmıştır.

 

         

                                                                                              

                                                                    

                                                                                     

                                                                                            

                                                                      

 

  

 

Daha sonra Meslekte 25 ve 30 yılını dolduran Oda Üyelerimize Emek Ödülleri verilmiştir.

                                     

 Hatice KUTLUK katılamadığı için Emek ödülünü Şube Başkanı Hüseyin GÜL almıştır. Plaketi OGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı vermiştir.     

               

                       

 

Okunma Sayısı: 3142
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası