TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
YİNE DEPREM!!!!

Vatandaş Kahramanmaraş`ta yaşanan depremin diğer fay hatlarını da etkileyip etkiyemeyeceğini merak ediyor. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, `Ladik`teki son depremin ardından 43 yıl geçti ve büyük bir enerji birikimi var. Bu durumda deprem olmaması büyük bir mucizedir` dedi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yılmaz, Kahramanmaraş`ta yaşanan ve Türkiye`yi etkisi altına alan depremin şaşırtıcı olmadığını ve bilime inanmanın zorunluluğu ile bir kez daha yüz yüze kaldığımızı söyledi. Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yılmaz, deprem üreten faylar dolayısıyla her an deprem riski ile yaşadığımız gerçeğine ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğine dikkati çekti.

İnsanlar bilime inanmalı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Kahramanmaraş`ta yaşanan depremin Ladik Fay Hattı`nı etkileyip etkilemeyeceğini merak eden vatandaşlar için açıkladı. Şube Başkanı Gül Yılmaz, "Son yaşadığımız depremden sonra 43 yıldır bölgemizde bir enerji birikimi var. Böyle bir durumda bu birikimle bilimsel olarak deprem olmaması bir mucizedir. Dolayısıyla deprem her an gerçekleşebilir. Bilimsel ve gerçekçi olan her an bu gerçeğe hazırlıklı olmaktır. İnsanlar bilime inanmalıdır" dedi.

Büyük bir bilgi kirliliği var

Kahramanmaraş`taki deprem sonrasında belirli bir saat vererek insanları depreme karşı yanlış bilgilendirenler olduğunu ve bunu üzüntüyle karşıladıklarını belirten Gül Yılmaz, "Böyle bir şey olamaz. Büyük bir bilgi kirliliği söz konusu" şeklinde konuştu. 

Genel merkez ve şube olarak sürekli teknik olarak açıklamalar ve bilgilendirmeler yaptıklarını belirten Gül Yılmaz, "Deprem Doğu Anadolu`da oldu. Biz Kuzey Anadolu`da yaşıyoruz. Üzerinde durduğumuz faylar son derece hareketli faylar. Bunlar deprem üreten faylardır. Belediyeler bu noktada büyük görevler düşüyoruz. Bu anlamda depreme her an hazırlıklı olmak için ve her deprem olacakmış gibi düşünerek, belediyelerin bina envanterleri var mı?, incelemeleri var mı? alt yapı çalışmaları var mı? Bu konular son derece önem taşımaktadır" diye konutu.

Belirli dönemlerde yapılan imar aflarının da son derce sakıncalı olduğuna değinen Yılmaz, bu durumun depremi görmezden gelmek ve olası risklerini hafife almak anlamını taşıdığını da sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 3135
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası