TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
TÜRKİYE JEOLOJİ BÜLTENİ THOMPSON REUTERS EMERGING SOURCES CITATION INDEX  (ESCI) DİZİNİNDE DE TARANAN DERGİLER LİSTESİNE GİRDİ

1947 yılında bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda meslektaşımızın bir araya gelerek kurdukları “Türkiye Jeoloji Kurumu” tarafından yayın hayatına başlayan “Türkiye Jeoloji Bülteni” 1988 yılında Odamız ile Türkiye Jeoloji Kurumu’nun birleşmesinden sonra da Odamız, geçmişin tüm mirasını devralarak “Türkiye Jeoloji Bülteni”nin yayın hayatına devam etmesine karar vermiştir. Bu süreç içerinde derginin niteliği ve uluslararası tanınırlığının artırılması, meslektaşlarımız arasında bilginin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması kapsamında özellikle son yıllarda önemli çalışmalar yürütülmüştür.

Bu kapsamda; derginin editoryal çalışma sistematiği, yayın inceleme kurulu, mizanpajı ile ihtiyaç duyulan her türlü teknik düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca derginin uluslararası tanınırlığının sağlanması içinde çok sayıda dizinde taranma çalışmaları başlatılmıştır. Derginin Web of Science (WoS) SCI’da taranan dergiler listesi içinde yer alması için 2017 yılında bir önceki aşama olan THOMPSON REUTERS EMERGING SOURCES CITATION INDEX  (ESCI) başvurusu yapılmış, ilgili kurum tarafından yapılan uzun soluklu değerlendirmeler sonuçlanmış olup, dergimizin EMERGING SOURCES CITATION INDEX  (ESCI)’de taranması kabul edilmiştir.

Odamız, Ülkemizde iki adet bilimsel, hakemli dergi (Türkiye Jeoloji Bülteni ve Jeoloji Mühendisliği Dergisi) çıkaran tek meslek örgütü olmanın haklı gurunu yaşmaktadır. Türkiye Jeoloji Bülteni bugün; GeoRef, Geotitles, Geoscience Documentation, Bibliography of Economic Geology, Geology, Geo Archive, Geo Abstract, Mineralogical Abstract, GEOBASE, BIOSIS, Zoological Record, ULAKBİM TR-DİZİN ve EMERGING SOURCES CITATION INDEX  (ESCI) veri tabanlarında yer almaktadır. Siz değerli meslektaşlarımızın katkıları ile yakın zamanda dergimizin SCI veri tabanında da taranacağına yürekten inanıyoruz.

Derginin bu günlere taşınmasını sağlayan başta dergi editörleri Sayın Prof. Dr. Orhan TATAR ile Doç. Dr. Levent MESCİ olmak üzere, yayın inceleme kuruluna ve bu güne kadar katkı sağlayan tüm meslektaş ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

Doğma ve hurafeye karşı aklın ve bilimin yol göstericiliğini savuna gelmiş Odamız, bundan sonrada bilimle ve emekle ürettiklerini umut ve inatla savunmaya ve koruyarak geliştirmeye siz meslektaşlarımızın katkı ve destekleri ile devam edecektir.

Saygılarımızla,

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

 

Thompson Reuters Emerging Sources Citation Index  (ESCI) yazısı için lütfen tıklayınız

 

Okunma Sayısı: 3381
Fotoğraf Galerisi
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası