TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
FETHİYE BELEDİYESİ’NDE BİNA DEPREM YÖNETMELİĞİ VE TÜRKİYE DEPREM HARİTASI TARTIŞILDI
27 Kasım 2018 tarihinde Fethiye Belediyesi`nde Bina Deprem Yönetmeliği ve Türkiye Deprem Haritası tartışıldı.

Fethiye Belediyesi`nin talebi doğrultusunda, JMO Muğla İl Temsilciliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri  Prof.Dr.Ergun KARACAN ve Prof.Dr.Murat GÜL hocalarımızın katılımlarıyla 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girecek Bina  Deprem Yönetmeliği ve Türkiye Deprem Haritasının değerlendirilmesi ve Fethiye İlçesinde sık karşılaşılan zemin problemi olan zemin sıvılaşması ile analiz yöntemleri ve alınması gerekli tedbir ve önerilerin zemin etüd raporlarına yansıtılması üzerine Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı salonunda Fethiye ve yakın civarında faaliyet gösteren jeoloji-jeofizik mühendisleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünde  zemin ve temel etüd raporlarının denetim-kontrol ve kabulüyle sorumlu personeli üyemiz Jeoloji Yüksek Mühendisi Muzaffer Serhat KARAGÖZ`ün organize ettiği toplantıya MSKÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden katılan Prof.Dr. Murat GÜL Bina Deprem Yönetmeliğinin ve Türkiye Deprem Haritasının geçmişten günümüze kadar değişimini yerbilimciler açısından değerlendirdi. Prof.Dr. Ergun KARACAN da Bina Deprem Yönetmeliğinin 16. Maddesinde yer alan meslektaşlarımızı doğrudan ilgilendiren Zemin Koşullarının Tanımlanması başlığı altındaki Zemin ve Temel Etüd Raporlarının içeriğindeki VERİ RAPORU ve GEOTEKNİK RAPOR’unu bilimsel yönden irdeledi.

Toplantıya odamız adına katılan Jeoloji Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Yardımcısı Çoşkun ÇATALKAYA ise Odamız Genel Merkezinde 23-24 Kasım 2018 tarihinde yapılan 27.Dönem I. Danışma Kurulu toplantısında odamız gündeminde bulunan ve tartışılan konular hakkında meslektaşlarımıza bilgilendirmede bulundu. Bu bağlamda Bina Deprem Yönetmeliğinin uygulanmasıyla ilgili olarak Jeoloji Mühendisleri Odasının gerek idari ,siyasi gerekse hukuki platformdaki itirazlarını  vurgulamış özellikle mesleki alanımıza müdahalenin önlenmesi için her platformda mücadele etmenin önemini dile getirdi. Bunların haricinde meslektaşlarımızın oda ile bağlantılarının daha da güçlendirilmesi için üyelerimizin görüş ve önerilerine yer verildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının gerek Fethiye Belediyesi gerekse Odamız ve meslektaşlarımız açısından çok verimli geçtiği vurgulanabilir. Ayrıca toplantıya katılan MSKÜ Jeoloji Bölümü hocalarımız bu tür etkinliklerin daha da yoğunlaştırılması halinde üniversite olarak gerek belediyelerimize gerekse odamıza ve meslektaşlarımıza  her türlü katkıyı sunmaya her zaman hazır olduklarını belirttiler.

Fethiye Belediyesinin talepleri doğrultusunda ileriki zamanlarda bir çok toplantı ve seminerin yapılması planlanmaktadır. Bu toplantıların artarak devam etmesi, birlik ve beraberliğin arttırılması, teknik konularda Üniversite-Belediye-JMO işbirliğinin işlevseltirilmesi dilek ve temennileriyle toplantı sonlandırıldı.

Okunma Sayısı: 3130
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası