TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
‘SUBDUCTION RELATED ORE DEPOSİTS: EXAMPLES FROM BLACKSEA REGİON OF TURKEY’ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
‘INTERNATIONAL WORKSHOP ON SUBDUCTION RELATED ORE DEPOSITS’ çalıştayı 22-26 Eylül 2017 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

TMMOB  Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen ‘INTERNATIONAL WORKSHOP ON SUBDUCTION RELATED ORE DEPOSITS’ çalıştayı 22-26 Eylül 2017 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Organizasyon Komitesi adına KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim UYSAL’ ın açılış konuşması ardından Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin ALAN, Society for Geology Applied to Mineral Deposits Başkanı Prof. Dr. Jorge Manuel RELVAS ve KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı prof. Dr. Metin HÜSEM Türkiye’ deki madencilik Faaliyetleri ve önemi hakkında konuşmalar yapmıştır. Çalıştaya Türkiye’ deki üniversitelerin yanı sıra madencilik faaliyetleri yürüten özel kuruluşlardan yaklaşık 100 kişilik bir katılım olmuştur.

Çalıştay teknik sunumları  İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aral Okay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden  Prof. Dr. İlkay Kuşçu, İspanya Granada Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fernando Gervilla, KTÜ’den Prof. Dr. Necati Tüysüz, Portekiz Lizbon Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jorge Manuel Relvas, Eti Bakır A.Ş.‘den Jeoloji Mühendisleri Erkan Karakullukçu ile Erkan Bayraktar, Demir Export A.Ş.‘nden Jeoloji Mühendisi İsmail Cihan tarafından yapılmış olup çalıştayda Türkiye ve Doğu Karadeniz’in Jeolojisi, maden yataklarının genel özellikleri, manto kayaçları bünyesindeki kromit yataklarının oluşumları ve bu yataklardaki egzotik mineraller olan platin grubu mineralleri ve elmas oluşumları, altın yataklarının genel özellikleri, masif sülfit yataklarının özellikleri, Murgul Bakır ile Lahanos Bakır yataklarının jeolojisi ve İspir Porfiri-Skarn yatağının jeolojisi konuları ele alınmıştır.

Ayrıca çalıştay süresince 25 poster bildiri sunulmuş olup ‘En İyi Poster’ ödülü Şafak Utku Sönmez tarafından hazırlanan ‘Alteration zones, geochronology of the Afyon-Sandıklı(AS) alkaline porpyry Cu-Au deposist’ başlıklı bildiriye verilmiştir.

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşması ardından çalıştaya bilimsel destek veren konuşmacılara ve sponsorlara plaketleri verilerek teknik sunumlar tamamlanmıştır. 25 Eylül 2017 tarihinde Çayeli (Rize) ile Murgul (Artvin) masif sülfit yataklarına ve Mastra (Gümüşhane) altın madenine düzenlenen arazi gezileri ile sonlanmıştır.

Özgün çalışmalarıyla sempozyuma katkı koyan bilim insanlarına şükranlarımızı sunarız. Trabzon  için önemli olduğunu düşündüğümüz bu çalıştayın düzenlenmesine emeği geçen düzenleme kuruluna, salonlarını kullanımımıza açan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve reklam vererek katkıda bulunan sponsorlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

 

Okunma Sayısı: 3132
Fotoğraf Galerisi
En Çok Okunanlar
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası